Kiest u voor een nieuwe vloer van ’t Parkethuys Delft? Dan kiest u voor kwaliteit!

Parketvloeren zijn er in veel kwaliteiten. Bij ’t Parkethuys Delft vindt u alleen de beste. Ons hout komt uitsluitend van de beste zagerijen van Nederland, welke op hun beurt uitsluitend werken met de beste materialen en machines verkrijgbaar. Ons hout is altijd FSC of PEFC gecertificeerd. Onze gediplomeerde parketteurs zijn allen bij ons in vaste dienst en beschikken stuk voor stuk over meer dan 20 jaar ervaring met het leggen van parketvloeren.

Zie hier een overzicht van de Delftsche Vloeren van Parkethuys Delft.

Lamel parket


Lamelparketvloeren zijn veelal kant en klare vloerdelen welke met mes- en groefverbinding  in elkaar gezet worden. Deze delen zijn meestal voorzien van een toplaag van hardhout en een drager van multiplex of kruislings verlijmd populierenhout. Lamelparketvloeren zijn meestal goedkoper, gemakkelijk, snel zelf zwevend te leggen, hebben een geringe werking en zijn geluiddempend te leggen zelfs op vloerverwarming.

Lamel parketvloeren hebben een lange levensduur omdat ze tenminste tweemaal geschuurd en opnieuw afgewerkt kunnen worden.

Industrieel parket


De meeste industriële houten vloeren bestaan uit houten deeltjes van verschillende houtsoorten van circa 160x23x8 mm welke in verschillende patronen gelegd kunnen worden. Deze vloeren zijn uitermate geschikt om op vloerverwarming te leggen omdat ze beschikken over een zeer lage isolatiewaarde. Tevens zijn deze stoere vloeren zeer duurzaam waardoor deze veel gelegd worden in openbare ruimtes. Industriële vloeren gaan tenminste een leven lang  mee!

Massieve planken vloeren


Massieve vloeren hebben een natuurlijk en sfeervol karakter. Rustiek, stoer doorleefd en warm. Prachtig in oudere woningen maar ook een mooi contrast in een moderne ruimte.

Via allerlei bewerkingen kunnen massieve planken vloeren worden aangepast aan uw persoonlijke voorkeuren. Denk aan verouderen, roken of een behandeling met oliën of kleurwas. Geen andere vloer spreekt zo tot de verbeelding als een mooie massieve planken vloer. Massieve planken vloeren worden vaak in woonhuizen gelegd maar zeker ook bij bedrijven. Met name in de horeca waar vloeren aan bovenmatige slijtage onderhevig zijn is dit een zeer gewilde vloer. Massieve planken vloeren kunnen door hun dikte vaker geschuurd worden dan welke andere vloer ook.

Of u nu kiest voor traditioneel parket, visgraat parket, verouderd parket, lamel parket, meerlaags parket, bamboo parket, industrieel parket, mozaiek parket of hoogkant parket.

’t Parkethuys Delft levert en plaatst alle soorten houten vloeren in diverse houtsoorten. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken!

Traditioneel parket


Traditioneel parket ofwel tapis of Bourgogne parket genoemd is een ambachtelijke manier van leggen welke al sinds decennia wordt  beoefend door de echte parket vakmannen. Traditionele vloeren kunnen in alle denkbare patronen worden gelegd zoals visgraat, hongaarse punt, holland patroon, vlechtpatroon en blokpatroon. Deze manier van leggen kan dan ook uitsluitend worden uitgevoerd door goed opgeleide vaklieden met liefde voor het vak. Het leggen van deze vloeren is een tijdrovende klus maar het eindresultaat is verreweg het mooiste van alle vloeren. Ook deze vloeren gaan tenminste een leven lang mee.

Voordelen van een traditioneel gelegde tapis vloer:

  • Traditionele tapis vloeren zijn echt ontzettend mooi;
  • Vele houtsoorten leverbaar;
  • Kan strak tegen muren, kozijnen en plinten worden gelegd;
  • Gemakkelijk te repareren of aanhelen;
  • Vele patronen mogelijk;
  • Vrijwel elke afwerking mogelijk.

Bamboe parket


Hoewel de reuzenbamboe genaamd “Moso” formeel een gras is en geen hout, heeft het wel uitstekende hardhout eigenschappen, zoals een hoge hardheid en duurzaamheid. In combinatie met de geringe werking ontstaat een perfecte grondstof voor de productie van onze bamboevloeren.

Bamboe kan gezien worden als een onuitputtelijke grondstof. Bamboe groeit wel tot een meter per dag. Aangezien alleen de oudere stammen worden geoogst, krijgt de jonge bamboe meer ruimte om te groeien voor nog hogere oogstopbrengsten. Zodoende is bamboe een zeer ecologisch product wat bijdraagt aan een beter milieu.

In combinatie  met de enorme keuze aan stijlen, kleuren en afwerkingen is er altijd een bamboevloer die aan uw specifieke wensen voldoet.

Onze bamboevloeren worden geleverd met een fabrieksgarantie tot wel 30 jaar.

In onze winkel kunnen wij u een zeer uitgebreid assortiment aan bamboevloeren tonen.